Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2006 17:22 - Упражнение
Автор: noname Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8061 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2007 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Важното при прицелната стрелба е техниката и стабилната ръка. Заставаме със стрелящата ръка и крак напред. Тялото е отпуснато, обърнато странично. Стрелящата ръка е опъната, на нивото на лицето, другата е на кръста или отпусната. Често се прави чупка в кръста, горната част на тялото се накланя леко назад. Мерните прибори и погледа са на една линия в равна мушка. Гледа се целта, а не мерника. Правят се съответните поправки в зависимост от отклоненията които дава оръжието или предизвикват външни фактори. Дишането се успокоява максимално. Добра техника е отпускане на лицето и дишане с корем. Когато се извършва изстрела дишането се задържа и началото на обирането на спусъка е около 2 секунди след това. Мерника плува леко около целта, но това не трябва да ни притеснява и да ни кара да го ловим. Голяма грешка е опита да се произведе изстрел в момента в който мерната линия съвпадне с целта. Започва обирането на мекия спусък. Обирането става плавно, само с показалец и се тегли право назад, а не се натиска леко в страни, както прави всеки неопитен. Щом стигнем до твърдия спусък продължаваме плавно и равномерно да обираме докато не се произведе изстрела. Груба грешка е да се напрегнем, когато очакваме да гръмне и да натиснем по-рязко в този момент. Трябва на всяка цена да се преодолее инстинктивния страх от гръмването.

Сега някои съвети и упражнения за подобряване на стрелбата. Първо заякчаване на ръката. Стоим неподвижно в позиция за стрелба и вместо пистолет държим гира. Правим обща физическа подготовка за сила, за да се уморяваме по-трудно и да удържаме по-лесно отката на оръжието. Общи упражнения за въздух и капацитет на белия дроб, за да можем да задържаме по-дълго въздуха без да започва треперене на ръката заради кислороден глад или напрежение, гмуркането е подходящо. За стабилната ръка едно от най-важните неща е спокойствието. За това помагат дихателни упражнения, създаване на условен рефлекс за отпускане и успокояване при определен стимул. Хубаво упражение за контрол на трептенето, което правя е да изпушвам напълно цигарите си без да изтръсквам пепелта. Целта е да си остане докрай без да падне. За избягване на страничното придърпване и извъртане на оръжието при натискане на спусъка връзваме пръстен на конец, слагаме го да виси на нивото на лицето, вземаме пистолета слагаме в цевта му пръчка и заставаме в позиция за стрелба, като пръчката е в пръстена. Започваме да теглим спусъка с пръст плавно назад все едно произвеждаме изстрели, но оръжието не е заредено. Важното е в момента на максимално напрежение, когато чукчето щраква да не извъртаме пистолета и да не докосваме пръстена. Добри резултати за преодоляване на инстинктивното стягане в момента в който очакваме да гръмне дава и стрелбата с въздушен пистолет. И важно, да подложим нещо меко между чукчето и ударника за да не ги съсипваме напразно. Според лични наблюдения след около 10 000 повторения на упражненията се получава приличен базова техника на стрелба.


Тагове:   упражнение,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. uazi - Да знаеш,
31.08.2006 17:46
че станах терорист! С твойте съвети няма да имам грешка :)
цитирай
2. noname - Ръководство
31.08.2006 17:55
Леко полеко мога да сглобя "Ръководство на младия наемник" :).
цитирай
3. анонимен - Поздравления
31.08.2006 20:10
Благодаря ти много за този кратък урок по спортна стрелба, ще ти бъда много благодарен ако би могул да ни дадеш линкове където бихме могли да съберем повече информация по темата.
Благодаря предварително
цитирай
4. bambola - :)
31.08.2006 20:32
Няма да повиaрваш но ми прилича подготовка за хирургична операция,на отворено сърце, същия адреналин, емоционално, чак ми се престреля, де да можех
цитирай
5. noname - Добре
31.08.2006 21:29
http://handguns.g00net.org/Training/Str-Frameset.htm това е най-свестното което открих. Имам някои съвсем дребни несъгласия, но те се дължат на мнението ми, че не трябва сляпо да следваме указанията, а да ги адаптираме творчески съобразно физическите и психическите ни особености, както и от ситуацията в която ще прилагаме уменията. Нещата еволюционират и се променят и това което е добро сега може да е остаряло и не толко добро утре.

Прецизната, прицелна стрелба с пистолет е нещо което рядко практикувам, един-два пъти седмично, защото мисля, че не ми е много нужна и използваема, но така или иначе е в списъка на задължителните умения. Много повече одобрявам практическата стрелба, а като максимално приближени до нуждите упражнения са играта airsoft, лов и спортна стрелба с пушка.

Изкуството на войната е като шах, колкото повече партии си изиграл, колкото повече комбинации и стратегии си научил, толко по-добре и бързо ще прилагаш наученото и ще измисляш нови похвати.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: noname
Категория: Лични дневници
Прочетен: 166193
Постинги: 10
Коментари: 129
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930